Ik had de vorige keer al een tipje van de sluier opgelicht. Nu dan ook de foto's. Afgelopen weekend ben ik uitgenodigd voor een kookfeestje.



Ook heb ik nog een vraag. Ik was verbijsterd toen ik zag dat de kok een vloeistof in de pan deed en die vervolgens in de brand stak. De mensen voor wie het gerecht bedoeld was, keken ook zeer verheugd. Maar waarom zou je je eten in de brand willen steken. Dat is toch niet lekker, verbrand eten?
1 opmerking:
Lieve pannenkikker,
Ik moet zeggen, ik ben enorm geschrokken van deze beelden. Welk een barbaren, dat ze op deze manier een kikker willen koken. Iedereen weet toch, dat je alleen de billen moet hebben....
Ik ben blij dat je bent ontsnapt. De daders komen mij (zoals je al eerder suggereerde) wel erg bekend voor. Aanvankelijk zat ik eraan te denken om voor eigen rechter te spelen en bepaalde brieven op bepaalde momenten te gaan voorzien van bepaalde teksten, maar dat is natuurlijk niet goed. Ik heb dan ook onmiddellijk de politie ingeschakeld. Dit heeft binnen 24 uur geleid tot een opsporingsbericht !
Over dat "in de brand steken" van je eten; dit wordt ook wel flamberen genoemd. Flamberen komt uit de microbiologie en is bedoelt om dingen te steriliseren. Je mag dus je vraagtekens zetten bij iedere kok die dit nodig heeft.
Zonde ook, want door dat flamberen, verdwijnt niet alleen de alcohol (zo'n 40% van jouw 'vloeistof', ook wel cognac genoemd) uit het gerecht, maar verdampen waarschijnlijk ook andere geur- en smaakstoffen.
Tot slot voor de kikker-hatende koks onder ons nog een afreageer link. Kikkertje, neem me niet kwaak'lijk, maar ik hoop dat de mensen die dit leuk vinden op deze manier geen echte kikkers nodig hebben.
Een reactie posten